Stojanov ponovo pogodio

U porazu svog tima

Stojanov ponovo pogodio

Samir Mlaćo

Prvenstvo na Farskim otocima se igra, a danas se u listu strijelaca upisao i dobro poznato ime sa bh. terena Uroš Stojanov.

Njegov Fuglafjordur je poražen očekivano od favorizovanog Torshavna 3:1.

Gosti su poveli pogotkom Hansena u 11.minuti, da bi na 0:2 povisio Justinussen. Do kraja prvog dijela još jedan pogodak u mreži domaćih.

Strijelac je bio Joensen.

Početkom drugog dijela Joensen je morao pod tuš jer je dobio crveni karton, ali to nije mnogo pomoglo domaćina.

Uspio je samo Stojanov smanjiti na 3:1 u sudijskoj nadoknadi.

Stojanov je u našoj zemlji najprije nosio dres Jedinstva iz Bihaća u čijem dresu je zabio 17 golova u 28 utakmica, a potom se okušao u Premijer ligi, u Zvijezdi iz Gradačca.

Nedavno je kazao da pored nogometa na Farskim otocima imao i posao vrtlara.

Top Komentari

RASanticeva
Par gresaka u tekstu Klub se ne zove Fuglafjordur vec IF Torshavn je grad iz kojeg dolaze HB i B36 (klub po imenu Torshavn ne postoji) Farani skracuju imena timovima jer je ako bas ne znas taj jezik jako tesko iscitati puno ime pa se skracuje na dva slova kao i na Islandu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije