Stojnić: Prelomio je gol iz kornera

Dobra utakmica na Pecari slažu se i treneri

Stojnić: Prelomio je gol iz kornera

Široki Brijeg je jučer u posljednjoj utakmici 5. kola BHT Premijer lige slavio protiv Rudara na Pecari rezultatom 2:1.

Bila je to jedna dobra, zanimljiva i sadržajna utakmica u kojoj je slavila bolja momčad iako ne bi bilo nezasluženo da je i poražena ekipa osvojila barem bod.

"Čestitam Širokom na gostoprimstvu i pobjedi. Bila je ovo sadržajna utakmica u oba pravca. Mi smo se došli nadigravati na Pecaru sa dobrim protivnikom i mislim da nismo razočarali.", rekao je nakon utakmice trener Rudara Velimir Stojnić.

"Prelomio je gol iz kornera. Išli smo na to da u drugom dijelu smirimo igru domaćina i pokušamo preuzeti inicijativu. Već se vidi Musin rad u Širokom i vjerujem da će Široki iz kola u kolo biti sve jači i završiti u vrhu lige.", rekao je Stojnić.

Domaći strateg, Slaven Musa, bio je zadovoljan pobjedom iako je istakao da njegovu momčad muči realizacija jer su Širokobriježani imali dosta dobrih šansi.

"Mislim da smo bili bolji i da smo zasluženo slavili. Čestitam ekipi Rudara i svom prijatelju Stojniću na dobroj utakmici, pokazali su da zaslužuju dobar plasman u ligi. Nas malo muči realizacija jer imali smo dosta dobrih šansi ali na kraju moram biti zadovoljan. Čestitam objema ekipama na dobroj igri.", rekao je Musa.

Sada slijedi stanka u Premijer ligi u kojoj će momčad Širokog nastupiti na turniru u Vukovaru gdje će otputovati u četvrtak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.