Stoke City izvukao bod na King Power stadionu

Remi Leicestera i Stokea

Stoke City izvukao bod na King Power stadionu

Fudbaleri Leicester Cityja i Stoke Cityja podijelili su bodove u prvom meču 28. kola Premiershipa odigravši na King Power stadionu 1:1.

Prvo poluvrijeme je bilo većinom izjednačeno sa nekoliko solidnih prilika na obje strane, a bolje se snašao Stoke koji je do vodstva stigao u 43. minuti preko Shaqirija. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku Leicester je bio daleko bolja ekipa. Lisice su stvorile nekoliko stopostotnih prilika, a do izjednačenja su stigle tek u 70. minuti nakon nevjerovatne greške golmana Butlanda i autogola. Do kraja susreta domaći su pogodili dvije stative i pored toga imali još dvije dobre prilike, ali Stoke se nekako spasio i osvojio bod.

Nakon ovog remija Leicester se popeo na 7. poziciju sa 36 osvojenih bodova, dok je Stoke ostao u opasnoj zoni sa samo 26 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi