Stokić: Bio sam loš, ali u Želji nisam ni dobio pravu šansu

Napadač nije iznenađen raskidom saradnje

Stokić: Bio sam loš, ali u Želji nisam ni dobio pravu šansu

Joco Stokić je jedan od fudbalera sa kojim je FK Željezničar prije nekoliko dana odlučio raskinuti saradnju. Sada već bivši napadač kluba sa Grbavice je u redove najtrofejnijeg bh. kluba stigao prije pet mjeseci sa reputacijom jednog od najboljih napadača u Premijer ligi, te kao najveće pojačanje Željezničara u ljetnom prelaznom roku.

Stokić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je očekivao raskid ugovora, kao i da žali što se njegov boravak na Grbavici neće pamtiti po dobrom.

"Iskreno, očekivao sam raskid ugovora, koji su mi iz kluba još ranije najavili. Još uvijek to zvanično nismo potpisali, ali ću u narednih nekoliko dana definitivno postati slobodan igrač. Svjestan sam da se od mene očekivalo više, pa me ovakva odluka kluba nije iznenadila", započeo je Stokić, te nastavio:

"I sam sam mislio da ću biti bolje u Željezničaru. Nekako sam već od dolaska imao probleme jer sam kasno stigao, propustio pripreme i kasnije nisam uspio uhvatiti svoj ritam".

Iako je u dresu Željezničara odigrao sedamnaest utakmica, Stokić je mišljenja da na Grbavici nije dočekao pravu šansu.

"Mislim da nisam dobio pravu šansu u Željezničaru. Bit ću iskren i reći da sam zaista igrao loše, ali smatram da moja statistika nije relevantna. Igrao sam na sedamnaest mečeva, ali niti jednom na terenu nisam proveo svih 90 minuta, a kamoli uvezao dvije-tri utakmice. Također, nekoliko sam puta ulazio deset ili manje minuta do kraja utakmice", rekao je Stokić, koji je potom prokomentarisao svoje partije pod vodstvom trenera Edisa Mulalića:

"Odigrao sam četiri utakmice, od kojih sam tri puta u igru ušao kada smo imali igrača manje na terenu. Osim toga, igrao sam na poziciji desnog krila, koju u životu nisam igrao".

Joco Stokić ističe da ima nekoliko opcija za nastavak karijere, ali da se do sada nije dogodilo ništa konkretno. Ipak, dojučerašnji napadač Željezničara je svjestan da neće biti u prilici mnogo birati nakon vrlo loše polusezone.

"Čuo sam da su u Borcu zainteresovani za mene, ali sve što mogu reći je da me do sada niko nije kontaktirao. Pored toga, u Banja Luci su mi i dužni određeni iznos, taj proces se razvukao, a dok se dio duga ne riješi nećemo razgovarati o mom eventualnom povratku".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao i svakom bh. fudbaleru, prioritet je odlazak u inostranstvo. Treba biti realan i reći da je teško očekivati neki dobar ino angažman nakon ovako loše sezone. Igračima iz Premijer lige je teško napraviti pravi transfer i sa perfektnom statistikom, a kamoli kada u sedamnaest utakmice ne upišu ni gol, ni asistenciju", iskren je bio Joco Stokić.

Joco Stokić (28) je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Modriču, Honved, Zvijezdu, Kecskementi, BSK, Jeju United, Borac i Željezničar, u koji je stigao početkom jula.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.