Stokić: Sarajevo je kvalitetnije i još uvijek je favorit

Napadač Borca

Stokić: Sarajevo je kvalitetnije i još uvijek je favorit

Treću utakmicu u osam dana protiv Sarajeva, fudbaleri Borca dočekuju sa željom da izbore plasman u dalje takmičenje u Kupu BIH. Nadu im daje i pobjeda iz prvog susreta od 2:1, ali su u Banjoj Luci ulogu favorita ponovo prepustili klubu sa Koševa.

"Bez obzira na povoljan rezultat do kojeg smo došli na Koševu, moram biti realan i priznati da je Sarajevo i dalje favorit za plasman u polufinale. Imaju kvalitetan igrački kadar i to je njihov najveći adut. To ne znači da se mi unaprijed predajemo, naprotiv. Želimo da eliminišemo rivala, ali moramo biti realni i priznati da oni imaju kvalitetniji tim", rekao je najbolji strijelac Borca Joco Stokić.

Trener Vinko Marinović je optimista,  a ovim derbijem će obilježiti godinu dana na klupi banjalučkog kluba.

"Želim da pobjedom obilježimo moju godišnjicu na klupi. Derbi sa Sarajevom je prava prilika za to, ali i neriješen rezultat bi bio dobar,  jer i on bi nas odveo u dalje takmičenje. Bit će teško i ne smijemo se vraćati na ono što je bilo. Moramo početi utakmicu kao da je rezultat 0:0. Uz malo sreće možemo dalje", kazao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica između Borca i Sarajeva igrat će se u srijedu od 18,30 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.