Može li Sarajevo pregaziti Vrbas, ko će gazdovati Mostarom?

Revanš susreti Kupa BiH

Može li Sarajevo pregaziti Vrbas, ko će gazdovati Mostarom?

U srijedu su na rasporedu revanš susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a obzirom na rezultate iz prvih mečeva najinteresantnije će svakako biti u susretima Velež - Zrinjski i Borac - Sarajevo.

Prvi duel mostarskih rivala završen je bez pobjednika uz remi od 2:2 koji nešto više odgovara domaćinu revanša, ekipi Veleža. Sastav Nedima Jusufbegovića branit će prednost gola u gostima, dok će Plemići danas morati krenuti nešto otvorenije od samog početka utakmice. Pravdu u duelu mostarskih dijelit će Dragan Skakić, a upravo je u prvom meču Zrinjskog i Veleža na stadionu Pod Bijelim brijegom Ognjen Valjić bio jedna od centralnih figura ovoga susreta. Nadati se da to danas u Vrapčićima neće biti i njegov kolega.

Sastav Širokog Brijega će u revanšu protiv Mladosti iz Velike Obarske imati gotovo rutinski posao. Igrači Slavena Muse su u prvom meču stekli prednost od 3:1 koju danas trebaju samo potvrditi, a vjerovatno će strateg kluba sa Pecare danas ponovo izvesti kombinovani tim protiv sastava koji se grčevito bori za ostanak u društvu najboljih bh. klubova. Sve osim pobjede Širokobriježana i prolaska u polufinale najmasovnijeg domaćeg takmičenja bilo bi ravno senzaciji.

Olimpic je nakon poraza na Grbavici u okviru prvog kola proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige polako dizao svoju formu, a remi u prvom meču Kupa BiH protiv Zvijezde i potom domaća pobjeda protiv Viteza u prvenstvu, dokaz su da je tim Mirze Varešanovića iza sebe ostavio poraz od 3:0 u meču sa Željezničarom. Rezultat iz prve utakmice sa ekipom sa Banja Ilidže domaće stavlja u prednost, ali jasno je da Vukovi sa Otoke neće čekati da protivnik napadne njih nego će željeti da pobjedom izbore plasman meču četiri tima u Kupu Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Jedini revanš meč četvrtine finala nacionalnog Kupa koji se igra u noćnom terminu je duel Borca i Sarajeva. Banjalučani su u samo četiri dana napravili dva sjajna rezultat u susretima sa Bordo timom, ali će to morati potvrditi večeras na svom domaćem terenu. Izabranici Vinka Marinovića imaju prednost od 2:1 iz prvog susreta, a gostima za prolazak dalje treba pobjeda od dva gola razlike ili pobjeda od jednog gola razlike, recimo 3:2 ili 4:3. Meho Kodro je nakon lošijih nastupa svog tim priznao da su njegovi igrači u blagoj krizi, ali da je sastav koji on predvodi sa klupe kadar svakom protivniku u ovoj ligi dati dva gola. Je li to zaista tako saznati ćemo večeras od 18:30 kada počinje susret na Gradskom stadionu u gradu na Vrbasu, a pravdu na njemu će dijeliti Edin Jakupović. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.