Stokić: Željo je vrh bh. fudbala
Foto: Amer Duvnjak, fkzeljeznicar.ba

Veliko pojačanje Plavih za SportSport.ba

Stokić: Željo je vrh bh. fudbala

Joco Stokić je jučer potpisao dvogodišnji ugovor sa Željezničarom i tako postao najzvučnije pojačanje kluba sa Grbavice u ljetnom prelaznom roku.

Dvadesetosmogodišnji napadač nije krio zadovoljstvo što se priključio najtrofejnijem bh. klubu, kojeg smatra najvećim vrhom domaćeg fudbala.

"Prije svega, drago mi je što sam ovdje. Željo je vrh bosanskohercegovačkog fudbala i svakom igraču je čast biti dio jednog takvog kluba. Ljudi u klubu su bili korektni, sve je prošlo u najboljem redu i na moje veliko zadovoljstvo dogovorena je dvogodišnja saradnja", rekao je za SportSport.ba Joco Stokić, koji je potom dodao:

"Motivacije mi ne nedostaje, jer da nije tako - ne bih bio ovdje. Jedva čekam da se priključim treninzima i da se bolje upoznam sa novim saigračima. Nadam se da ćemo svi skupa imati mnogo razloga za veselje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Joco Stokić će svoj prvi trening u novom dresu odraditi danas, a očekuje se da službeni debi zabilježi na utakmici 2. pretkola Evropske lige, za koje bi trebao biti prijavljen.

Dojučerašnji napadač Borca je u prošloj sezoni bio prvi strijelac svog kluba i jedan od vodećih strijelaca Premijer lige sa deset postignutih pogodaka. Interesantno, jedan od njih je postigao upravo svom novom klubu, kada je svojim kasnim golom nanio prvi i jedini gostujući poraz Želji u prošloj sezoni (1:0).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.