Stolica otjeran sa stolice: Olimpija smijenila trenera nakon pet utakmica!

Izdržao samo mjesec i po

Stolica otjeran sa stolice: Olimpija smijenila trenera nakon pet utakmica!

Srbijanski trener Ilija Stolica jučer je dobio otkaz u Olimpiji, saopšteno je iz ljubljanskog kluba.

Ovaj trener je iznenada dobio otkaz nakon što je u klubu proveo samo mjesec dana, a ekipa je pod njegovim vodstvom odigrala skromnih pet utakmica uz jednu pobjedu.

Vlasnik kluba Milan Mandarić tako je nastavio praviti čudne poteze s obzirom da je nakon završetka prošle, šampionske sezone smijenio Igora Bišćana. Umjesto njega je stigao Stolica, ali bivši trener Voždovca i Vojvodine nije preživio loš start sezone.

Interesantno, mnogi igrači Olimpije stali su uz svog sada već bivšeg trenera, a jedan od njih je i kapiten Branko Ilić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Ovo je šok, niko od nas nije očekivao da će se ovo desiti. Ako dijelimo zasluge za uspjehe, moramo zajedno snositi odgovornost i za loše rezultate. Nije samo trener kriv, svi smo krivi", rekao je Ilić.

Olimpija je u kvalifikacijama za Ligu prvaka eliminisana od Qarabaga a u domaćem prvenstvu je u uvodna dva kola osvojila samo jedan bod, i to bez postignutog gola. Jedina svjetla tačka u kratkoj Stolicinoj eri na klupi ljubljanskog kluba je pobjeda nad Crusadersom od 5:1 u Evropskoj ligi.

Top Komentari

hercegbih
JA KMETOVSKOG PREZIMENA..HAHAHA CUJ STOLICA..HAHAHA
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi