Stonesova greška tjera Pepa na novu kupovinu

Izdvaja 50 miliona za novog stopera

Stonesova greška tjera Pepa na novu kupovinu

E. Škorić

John Stones je imao skandaloznu reakciju ju meču FA Cupa protiv Burnleyja, samo je potvrdio Pepu Guardioli da ovaj treba kupiti novog defanzivca.

Iako je uložio toliko novca u odbranu, Guardiola nije u potpunosti zadovoljan zadnjom linijom svog tima, posebno stoperima, a nakon jučerašnje pogreške Stonesa dobio je signal da mora u šoping.

Navodno je spremio 50 miliona funti za Harryja Maguirea, koji ima odličnu sezonu u Leicesteru, u čije redove je stigao za 17 miliona tokom ljeta iz Hull Cityja.

Na King Poweru bi, ukoliko uistinu i dođe ponuda Građana, rado prodali svog defanzivca i na njemu zaradili oko 30 miliona. Osim Maguirea, City se zanima i ja WBA-ovog Jonnyja Evansa, kao i Lyonovu zvijezdu Moucatar Diakhabyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep isključivo traži igrača koji će imati pravo nastupa u Ligi prvaka, a njegov tim u osmini finala igra protiv Basela. Neko od spomenutih stopera će doći na Etihad, no Maguire djeluje kao najskuplje i najbolje rješenje.

Za 30-godišnjeg Evansa klub bi morao da izdvoji oko 24 miliona, Martinez ima 26 godina i također vrijedi oko 30 miliona, dok Lyon za Diakhabyja traži barem 40 miliona. Maguire je najskuplja opcija, ali provjerena, igra u dobroj formi, Guardiola ga je upratio i lako bi se moglo desiti da upravo on postane dio bogatog sastava.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi