Strah je bio suvišan, svi današnji testovi negativni

Bundesliga

Strah je bio suvišan, svi današnji testovi negativni

E. Škorić

U petak je objavljeno da su trojica igrača njemačkog bundesligaša Kolna zaražena koronavirusom, no subota je donijela drugačiju sliku.

U četvrtak su nogometni timovi širom Njemačke počeli s testiranjem na Covid-19 prije nego će krenuti s nastavkom sezone.

Zabrinutost je bila opravdana nakon što su jučer trojica igrača Kelna bila pozitivna na koronavirus, no nije uslijedila panika. Oni su izolirani, a trening se nastavio.

Danas su poznati rezultati dva kluba, Werdera iz Bremena i Eintrachta iz Frankfurta . Svi testovi su bili negativni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostali klubovi će tek da obave testiranja, a nadamo se da će i dalje rezultati biti negativni i da ćemo uskoro gledati mečeve Bundeslige, koja uporno želi da odradi sezonu do kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi