Preko Vučitrna i Bremena do zvijezda?

Rašica uskoro pravi veliki transfer?

Preko Vučitrna i Bremena do zvijezda?

Zanimljiv fudbalski put je prošao Milot Rašica, pokazao talenat i sada se ozbiljno priča da će karijeru nastaviti u nekom od evropskih velikana.

23-godišnji Rašica je rođen u Vučitrnu, mjestu na sjeveru Kosova, a tu je i počeo svoju karijeru.

Međutim, nije dugo trebalo da njegov talenat bude primijećen u Evropi, pa je još 2015. godine otišao put Holandije i tamošnjeg Vitessea.

Tri godine kasnije Vitesse pravi odličan posao i za sedam miliona eura prodaje Rašicu Werderu iz Bremena.

Briljirao je, posebno ove sezone, Rašica u dresu Werdera i mnoge uvjerio da je već "prerastao" klub iz Bremena.

Zbog toga se špekuliše da bi Rašica novu sezonu mogao dočekati kao član nekog evropskog velikana.

Njegov menadžer Altin Lala je govorio za kosovski KTV i poručio da Rašica na ljeto napušta Werder te da želi igrati u Ligi prvaka. Zbog toga je zainteresovan samo za transfer u "elitu".

Iako se pričalo i o interesu Lazija, Lala je demantovao da su Rimljani među klubovima koji su u igri za Rašicu - iako o imenima klubova nije želio govoriti.

Ipak, nije demantovao špekulacije da su za njegovog klijenta ozbiljno "zagrizli" Borussia Dortmund i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mnogo je klubova zainteresovanih za preuzimanje Milotovih prava za narednu sezonu. Ali za sada je sve, naravno, suspendovano. Neke stvari je potrebno odraditi diskretno. Nadamo se da će Milot naredne sezone imati priliku igrati u Ligi prvaka. To je ono o čemu trenutno ja i Milot razgovaramo. Mnogo je zanimljivih timova koji se interesuju za Milota, timova koji stalno igraju Ligu prvaka i koji mu odgovaraju. U ovom trenutku ne mogu imenovati te timove i vjerujem da to razumijete. Kada postignemo dogovor, naravno da ćete tada svi znati. Vjerujem da ćemo u naredne dvije ili tri sedmice napraviti konačni izbor", izjavio je Lala.

Rašica, inače lijevo krilo, je ove sezone odigrao 24 utakmice za Werder u svim takmičenjima. Postigao je 10 golova i upisao pet asistencija. Procjena njegove vrijednosti je 30-ak miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Frajr špica igra u Werderu, nikad krilo nije igro otkad je u Werder doso
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi