Strasbourg ubjedljiv protiv Nimesa, Duljević i Prcić upisali nastup

Domaći slavili sa 5:0

Strasbourg ubjedljiv protiv Nimesa, Duljević i Prcić upisali nastup

E. Čaušević

Fudbaleri Strasbourga večeras su na svom terenu pobijedili Nimes sa 5:0 u meču 18. kola Ligue 1.

Nakon zimske pauze takmičenje u Francuskoj je nastavljeno, a Strasbourg je lakše od očekivanog na svom terenu savladao Nimes s ubjedljivih 5:0.

Domaći su poveli u 36. minuti kada je pogodio Ajorque, a samo dvije minute kasnije na 2:0 povisio je Diallo.

Strasbourg je u samom finišu prvog dijela zabio i treći gol, a u listu strijelaca s bijele tačke upisao se Lala.

Domaći su nastavili odlično igrati i u nastavku meča. Već u 51. minuti su poveli sa 4:0, a svoj drugi gol na meču postiže Ajorque. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije mogao do hat-tricka, ali je promašio penal.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, u samom finišu meča Strasbourg je došao i do petog gola kada im je ponovo dosuđen penal, a konačnih 5:0 postavio je Majeed.

Bh. reprezentativac Haris Duljević u porazu Nimesa odigrao je prvo poluvrijeme, dok je s druge strane Sanjin Prcić ušao u finišu meča na drugoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi