Strašne veličine: Šest najboljih igrača Superclassica svih vremena

Strašne veličine: Šest najboljih igrača Superclassica svih vremena

Juan Roman Riquelme

Sutra navečer jedni će da eksplodiraju od sreće, drugi će poželjeti da ih nema. Suze će teći rijekama, da li radosnice, da li zbog tuge i jeda.

Jedan od najvećih argentinskih igrača svoje generacije i najbolji fudbaler Boce u posljednjih 20 godina, započeo je karijeru u svom dječačkom klubu prije no što je sumrak karijere proveo u Barceloni i Villarrealu. Riquelmea je odlikovala magična tehnika i vizija, a Boci je pomogao da osvoji tri naslova Copa Libertadores.

Kriminalno nedovoljno korišten u reprezentaciji Argentine (51 nastup), njegovo probacivanje kroz noge Mariju Yepesu u četvrtfinalu Copa Libertadores protiv Rivera 2000. potez je koji se može smatrati highlightsom njegove viruoznosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti