Strašne veličine: Šest najboljih igrača Superclassica svih vremena

Strašne veličine: Šest najboljih igrača Superclassica svih vremena

Ariel Ortega

Sutra navečer jedni će da eksplodiraju od sreće, drugi će poželjeti da ih nema. Suze će teći rijekama, da li radosnice, da li zbog tuge i jeda.

Ortega se smatra ponajboljim igračem Rivera na početku novog milenija. Svojim driblinzima i dodavanjima protivničke igrače dovodio je do ludila, a ljubitelje fudbala tjerao na divljenje.

El Burrito je čak u tri navrata je igrao za River Plate, gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru 1991., a u Evropi je igrao za Valenciju, Sampdoriju, Parmu, Fenebahče.

U dresu Argentine igrao je na tri Svjetska prvenstva, a 1996. je osvojio srebrnu medalju na Olimpijadi. S Riverom je osvojio Copa Libertadores 1996.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi