Stravična povreda: Ginter slomio očnu šupljinu i vilicu

Gladbach ostao bez važnog igrača

Stravična povreda: Ginter slomio očnu šupljinu i vilicu

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Monchengladbach za vikend su savladali Hannover s ubjedljivih 4:1 u meču 14. kola njemačke Bundeslige.

Ova utakmica ostala je u sjeni teške povrede njemačkog reprezentativca Matthiasa Gintera. Igrač Gladbacha ove sezone je jedan od najboljih pojedinaca u ekipi, ali je protiv Hannovera zadobio tešku povredu koja će ga najvjerovatnije udaljiti s terena najmanje mjesec dana.

Naime, Ginter je u finišu prvog poluvremena imao žestok sudar sa Bazeeom nakon čega je ostao ležati na terenu. Nakon ljekarskih pregleda utvrđeno je da mu je slomljena očna šupljina i vilica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti