Stravična povreda igrača Dinama: Volej u glavu i slomljena vilica!
Foto: Screenshot

Lešković zadobio tešku povredu protiv Intera

Stravična povreda igrača Dinama: Volej u glavu i slomljena vilica!

Zagrebački Dinamo je u subotu odigrao susret hrvatskog prvenstva protiv Intera iz Zaprešića. Ovaj duel je završen rezultatom 0:0, a obilježila ga je teška povreda fudbalera Modrih.

Naime, par dana pred derbi sa Rijekom u polufinalu Hrvatskog kupa, Dinamo je ostao bez Marka Leškovća, koji je morao na operaciju zbog preloma vilice.

Name, on je u susretu protiv Intera zadobio težak udarac. Krajem prvog poluvremena je Lešković pao na travnjak prilikom ubacivanja iz ugla za Inter, a kada se želio pridići kako bi intervenisao ispred svog gola, protivnički fudbaler Mato Grgić je umjesto lopte volejom udario njegovu glavu.

Od izuzetno jakog udarca Lešković je zadobio frakturu donje vilice, a nešto kasnije je operisan u KBC Dubrava, saopštili su iz Dinama. Za sada nema informacija koliko će njegov oporavak trajati, ali je sigurno da se ovaj defanzivac neće uskoro vratiti na teren.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi