Strijelac gola za Maribor: Znate i sami da ne znam šutati
Foto: EPA

Nakon sinoćnjeg remija sa Zrinjskim

Strijelac gola za Maribor: Znate i sami da ne znam šutati

Prvak BiH, Zrinjski, je sinoć završio svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka nakon remija sa Mariborom rezultatom 1:1.

Naime, Maribor je u prvom susretu u Mostaru slavio sa 2:1, pa je remi u Sloveniji bio dovoljan za prolaz Viola. Ipak, Zrinjski je sinoć bio puno bolja ekipa na terenu. Mostarci su konstantno stvarali pritisak i u nekoliko navrata ozbiljno prijetili golu Maribora, a u 7. minuti su uspjeli i povesti golom Ognjena Todorovića.

Ipak u 27. minuti Zarinjski prima zaista nesretan pogodak. Defanzivac Maribora Mitja Viler želi uputiti centaršut sa oko 35 metara, ali mu lopta prelazi preko noge i vara loše postavljenog golmana Pirića. Vilerov centaršut koji je završio u mreži, ispostavit će se, bio je dovoljan za konačnih 1:1 i prolaz Maribora, a i sam Viler je bio iznenađen pogotkom koji je postigao.

"To je bio centaršut na drugu stativu. Znate i sami da ne znam šutati i da se za to ne bih ni odlučio, to je moja zadnja opcija", rekao je kroz smijeh za RTVSlo.si Mitja Viler, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Hvala Bogu, lopta je završila u mreži, tako da smo se malo oslobodili pritiska."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi