Strootman od januara u dresu Stare dame?

Napušta Romu?

Strootman od januara u dresu Stare dame?

E. Čaušević

Mnogi klubovi s nestrpljenjem očekuju početak 2018. godine kada će imati šansu da pojačaju svoje redove u januarskom prelaznom roku.

Prema pisanju italijanskih medija Juventus će pokušati dovesti nekoliko pojačanja ove zime, a prioritet im je pojačati konkurenciju u veznom redu. Navodno, na listi želja Stare dame ponovo se nalazi fudbaler Rome, Kevin Strootman.

Juve je pokušao u nekoliko navrata da dovede Holanđanina u svoje redove, ali nisu imali uspjeha. No, čini se da aktuelni prvak Italije ne želi odustati, te da će ovaj put pokušati izbjeći pregovore s Romom.

Naime, ukoliko Juve dogovori sve usloge sa Strootmanom onda će gotovo sigurno aktivirati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 45 miliona eura. Ukolio Strootman pojača Juventus novu sredinu će najvjerovatnije potražiti Claudio Marchisio.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi