Student savladao Sutjesku u Kampusu

Prva muška liga RS

Student savladao Sutjesku u Kampusu

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras su pred svojom publikom u Kampusu zabilježili pobjedu u sklopu 20. kola Prve muške lige Republike Srpske nad ekipom Sutjeske rezultatom 71:69, po četvrtinama je bilo 22:25, 22:12, 11:19 i 16:13.

Od samog starta obje ekipe igrale su kvalitetno kako u odbrani tako i napadu. Prva četvrtina protekla je u blagoj inicijativi gostujućeg sastava koji istu dobija rezultatom 22:25.

Izabranici Aleksandra Ćikića probudili su se u nastavku. Tokom svih 10 minuta u drugom periodu imali su kontrolu nad igrom, pa tako na odmor odlaze sa prednošću od sedam poena (44:37).

Poslije odmora, gosti su zaigrali nešto bolje. Prije početka posljednjeg kvartala, na semaforu je stajalo 55:56.

Ipak, plavo-bijeli su u odlučno krenuli na sve ili ništa. Četvrtu četvrtinu dobijaju sa 16:13 čime upisuju novi trijumf.

U pobjedi Studenta istakao se Peđa Lončar sa 19 poena, a u redovima Fočaka raspoložen je bio Živanović sa 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi