Student u ludoj završnici poražen od Rudara

Novi kiks Banjalučana

Student u ludoj završnici poražen od Rudara

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta danas su u Ugljeviku pretrpjeli drugi vezani poraz, a ovoga puta bolji od njih su bili igrači Rudara koji su slavili rezultatom 88:80 (29:24, 17:24, 16:20 i 26:12).

U prvom poluvremenu viđena je gladijatorska borba na parketu dvorane u Ugljeviku. Obje ekipe igrale su dosta čvrsto, no ipak su više pažnje posvećivale napadu nego odbrani.

Nakon prva dva kvartala na semaforu je stajalo 46:48 u korist tima iz Banja Luke.

Aleksandar Ćikić i njegovi izabranici i poslije predaha su zaigrali konkretnije. Peđa Lončar i Andrej Tomić bili su raspoloženi, pa je tako prije posljednjeg perioda na semaforu stajalo 62:68 u korist ekipe iz grada na Vrbasu.

Usljedila je luda završnica. Mnogo uzbuđenja viđeno je u četvrtom kvartalu. Publika u Ugljeviku gledala je sjajnu košarku, a gdje su njihovi puleni za 10 minuta uspjeli da ubace velikih 26 poena, dok su protivniku dozvolili svega 12, čime dolaze do nove pobjede.

Najistaknutiji pojedinac kod Rudara bio je Stevanović sa 25 poena, dok je to kod Studenta bio P. Lončar sa 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti