Svjetlo u tami bh. fudbala: Trećeligaš otputovao na pripreme u Antaliju
Foto: NK Stupčanica

Mali klub s velikim ambicijama

Svjetlo u tami bh. fudbala: Trećeligaš otputovao na pripreme u Antaliju

E. Ganibegović

Još jedan od klubova koji će se za proljetni dio sezone pripremati u Antaliji je i bh. trećeligaš, NK Stupčanica Olovo.

Ekipa je stigla u Antaliju. Put je prošao u najboljem redu i devet dana bit će smješteni u Grand Park Lara hotelu.

U sklopu priprema koje će odraditi u Turskoj, fudbaleri Stupčanice odigrat će i tri pripremna duela, od kojih prvi već sutra protiv ruskog drugoligaša, Dinama iz Mahačkale.

Klub iz Olova suverenim koracima gazi ka promociji u Prvu ligu Federacije BiH, s obzirom na to da su jesenji dio sezone u Drugoj ligi FBiH - Centar okončali na prvom mjestu s 39 bodova s omjerom od 13 pobjeda i dva poraza. Iza sebe ostavili su visočku Bosnu koja ima 35 bodova, te Unis koji ima 30.

"Ambicije kluba za ovu sezonu su ostati na prvom mjestu, pokušati izboriti doigravanje pa i plasman u Prvu ligu Federacije BiH, a također promovisati što veći broj mladih domaćih igrača", rekao je nedavno u razgovoru za SportSport.ba Damir Gradaščević, pomoćni trener u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Generalno, ambicije su da klub svakodnevno raste. To pokušavamo kako na terenu tako i infrastrukturno. Već smo radili na pravljenju tribina. Ima se u planu proširivanje svlačionica i još neki projekti o kojima bismo mogli govoriti možda tek u narednom periodu, ali se trudimo da sve to uspješno realizujemo", dodao je.

Vrijedi još spomenuti da će imena protivnika u preostale dvije prijateljske utakmice naknadno biti poznata.

Top Komentari

Brazuka
Sta je rekao amar osim morz
5 1
Chico
Hajde kad ne moze zeljescar, nek makar Stupcanica ode u Antaliju.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi