Sturm ne zaboravlja Osima: Legendi stigla poruka na bosanskom jeziku

Danas proslavlja 79. rođendan

Sturm ne zaboravlja Osima: Legendi stigla poruka na bosanskom jeziku

Na današnji dan, 6. maja u Sarajevu, rođen je legendarni bosanskohercegovački trener Ivica Osim.

Fudbalski strateg koji je zaslužen za uspjehe mnogih klubova i nacionalnih selekcija danas proslavlja 79. rođendan, a povodom toga mnogi ga su se prisjetili.

Tako su čestitke osvanule na zvaničnim profilima Željezničara, zatim N/FSBiH, a zaboravljen nije ni u Austriji gdje je prije skoro 20 godina bilježio izvanredne rezultate sa tamošnjim Sturmom.

Klub iz Graca je putem Twitter profila poželio sve najbolje Osimu, a u čestitci upotrijebili su i bosanski jezik, napisavši: "Volimo te, legendo".

Osim je vodeći Sturm osvojio dvije titule prvaka, Superkup i Kup Austrije, a pod njegovim vodstvom crno-bijeli su nastupili i tri puta u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ranije je dobio nagradu za najznačaniju ličnost u historiji kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi