Beograđanin se stidio što je Srbin, pa promijenio ime: "Bilo me sramota što sam iz Srbije"

I to dva puta

Beograđanin se stidio što je Srbin, pa promijenio ime: "Bilo me sramota što sam iz Srbije"

A. Čaušević

Vjerovatno rijetko ko je znao da je sadašnji trener Sturma iz Graca, Nestor El Maestro, u prošlosti dva puta mijenjao identitet. 

Ovaj 37-godišnjak se rodio u Beogradu, prvobitno se prezivao Jevtić. U razgovoru za The Guardian je priznao kako ga je bilo stid porijekla pa je dva puta mijenjao ime.

"Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, htio sam da se rešim onoga 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj, osjećao sam se kao Britanac, a bilo me i sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svijetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine", rekao je El Maestro.

El Maestro je kao dječak išao na utakmice Crvene zvezde. U Englesku je doselio sa osam godina, a prvo ime koje je "zadužio" je bilo John Smith.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Najprije sam promijenio svoje ime u John Smith ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osjećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek i sviđalo - Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promijenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim."

Beograđanin je bio trener u omladinskim klubovima Valencije i bečke Austrije. U Schalkeu 04, Hannoveru i HSV-u je bio pomoćnik, dok je samostalne angažmane imao u Spartaku iz Trnave i CSKA-a Sofiji. Na klupi Sturma je od prošlog ljeta.

Top Komentari

Ante G.
Neki dan sam pisao o ovome, ko god ode u svijet, ako ima bar malo razuma, bice ga stid i sram porijekla. Svaka cast decko, ti si na vrijeme uvidio, povukao pravi potez, tvoja djeca ce odrastati kao normalni gradjani ovog svijeta. A ova rupa od Balkana, dok god ima ljudi koji su ponosni na njega, nikad naprijed krenuti necemo. Tek kada svi shvate kakvi smo i sta smo, stvorice se potrebni uslovi za promjene. Inace, ostajemo jad i bijeda ove planete. Sramota.
3 4
Ante G.
To u Americi mozda da... Nadji kada Marko Jaric prica o tome... U Evropi je jasno sve. Ako si sa ovim prostora, prekrizen si. Cigan si. Svi koji su vani, znaju o cemu se radi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi