Celtic i Ajax ostvarili dobre rezultate pred revanše

Liga prvaka, drugo pretkolo

Celtic i Ajax ostvarili dobre rezultate pred revanše

Fudbaleri Celtica i Ajaxa ostvarili su dobre rezultate u prvim utakmica drugog pretkola Lige šampiona.

Celtic je na domaćem terenu porazio veoma nezgodnog rivala, norveški Rosenborg sa 3:1. Gosti su prvi došli do vodstva i to u 16. minuti, a strijelac je bio Meling. Ipak, dvije minute prije kraja prvog dijela Edouardo postiže pogodak za izjednačenje.

U nastavku susreta Celtic ipak uspijeva da potpuno preokrene rezultat. Prvo je Ntcham pogodio u prvoj minuti drugog dijela za 2:1, da bi 15 minuta prije kraja meča Edouardo svojim drugim golom postavio konačan rezultat.

U drugom zanimljivom meču koji je igran večeras Ajax je na Amsterdam Areni porazio Šturm iz Graza sa 2:0. Strijelci za slavni holandski klub su bili Ziyech i Schone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svi ostali mečevi su završeni rezultatom 0:0, a igrali su BATE - HJK, Kukeši - Qarabag i Ludogorets - MOL Vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi