Sturridge tragičar, Južna Koreja u polufinalu

Velika Britanija ispala u četvrtfinalu

Sturridge tragičar, Južna Koreja u polufinalu

Edmir Škorić

Posljednju četvrtfinalnu utakmicu olimpijskog nogometnog turnira u Londonu odigrali su Velika Britanija i Južna Koreja.

Susret igran na Millenium stadionu u Cardiffu okončan je rezultatom 1:1 u regularnih 90 minuta. Ji Dong-Won je u 29. minuti doveo južnokorejansku reprezentaciju u 29. minuti, a nedugo nakon toga, preciznije u 37. minuti, Arsenalov veznjak Aaron Ramsey pogodio je s bijele tačke za 1:1.

 

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, baš kao niti u dodatnih pola sata igre. Posljednjeg polufinalistu odlučili su jedanaesterci. S(p)retniji su bili "gosti". Nakon četiri serije izvođenja penala bez promašaja, Daniel Sturridge je promašio, a Sung Yueng Ki zabio za prolaz Južne Koreje u finale.

 

Južna Koreja će u finalu igrati protiv Brazila, koji je danas savladao Honduras. U drugom polufinalnom paru sastaju se Meksiko i Japan.

 

OI, nogomet, četvrtfinale:

Velika Britanija - Južna Koreja 1:1 (Ramsey 36 - penal/ Ji D. W. 29)

 

Parovi polufinala:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meksiko - Japan 

Brazil - Južna Koreja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.