Sturridgeu četiri mjeseca suspenzije zbog dojave o transferu koji se nije ni dogodio

Zabrana igranja

Sturridgeu četiri mjeseca suspenzije zbog dojave o transferu koji se nije ni dogodio

E. Škorić

Daniel Sturridge kladio se na detalje iz prelaznog roka, zbog čega je kažnjen s četiri mjeseca zabrane nogometnim aktivnostima.

Nekadašnji napadač Liverpoola raskinuo je ugovor s turskim Trabzonsporom, samo dan prije nego što je kažnjen zbog kršenja pravila o klađenju.

Sturridge je prvobitno prošlog ljeta kažnjen na šest utakmica zabrane, ali se odmah potom FA žalio na odluku nezavisne komisije koja je radila na ovom slučaju.

Preinačena je odluka, pa je Sturridge sada suspendovan na četiri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zanimljivo da je engleski napadač "pao" zbog dojava o transferima. Svom je bratu davao informacije da će u januaru 2018. iz Liverpoola preći u Sevillu. Branio se da njegove poruke koje je slao bratu nisu najbolje shvaćene, te da se ne osjeća krivim.

Da stvar bude još zanimljivija, nije ni prešao u Sevillu već u West Bromwich Albion, a nogometom se nema pravo baviti do 17. juna ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi