Daniel Sturridge nakon samo sedam mjeseci napustio Trabzonspor

Raskinuo ugovor

Daniel Sturridge nakon samo sedam mjeseci napustio Trabzonspor

E. Čaušević

Engleski napadač Daniel Sturridge ljetos je napustio Liverpool i odlučio je potpisati za turski Trabzonspor.

Sturridge je Redse napustio kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor i iznenadio je sve odlukom da karijeru nastavi u Turskoj. Ovaj 30-godišnji napadač potpisao je za Trabzonspor, ali se to pokazalo kao velika greška.

Bivši napadač Liverpoola s Trabzonom je potpisao trogodišnji ugovor prema kojem je godišnje trebao zarađivati 1,5 miliona eura. No, nakon svega sedam mjeseci potvrđeno je da je Sturridge raskinuo saradnju sa turskim klubom.

Turski mediji objavili su danas da su Trabzonsport i Sturridge postigli dogovor oko sporazumnog raskida saradnje, te ovaj napadač ima dozvolu da kao slobodan igrač traži novi klub na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prema svemu sudeći Sturridge će se vratiti u Englesku, a intere za njega pokazala je Aston Villa. On je u dresu Trabzona odigrao 16 mečeva u svim takmičenjima, te je postigoa sedam golova i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi