Stuttgart doveo na probu fudbalera Željezničara

Javljaju njemački mediji

Stuttgart doveo na probu fudbalera Željezničara

Mediji u Njemačkoj izvijestili su danas kako se na treninzima Stuttgarta nalazi mladi fudbaler Željezničara Madžid Šošić.

O ovome juniorskom reprezentativcu BiH nedavno je kao o najvećem dragulju Željezničara pisao i eminentni Transfermarkt, a partije koje je pružao u 'plavom' dresu očito nisu prošle nezapaženo.

S kakvim igračkim kvalitetama Šošić raspolaže odlučili su se uvjeriti i u Stuttgartu, čiji su ga čelnici, kako piše nekoliko njemačkih medija, doveli na probni rad.

"Radi se o igraču koji dolazi iz Željezničara, kluba koji je poznat po radu s mladima i koji je, primjerice, proizveo jednog Edina Džeku", navodi se u tekstu objavljenom na portalu echo24.de.

Šošić još nije napunio 18 godina, pa samim tim nema potpisan profesionalni ugovor sa Željezničarom, što bi Stuttgartu olakšalo posao ukoliko pokaže da je dostojan dresa višestrukog prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ranije je Stuttgart već imao priliku dovoditi fudbalere iz naše zemlje. Prije nekoliko godina iz Zrinjskog je u ovaj klub otišao Stjepan Radeljić, ali kako se nije dugo zadržao, put ga je u međuvremenu preko Osijeka doveo u Široki Brijeg. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
steta bi bilo da ode prerano, bez da je odigrao i minute za prvi tim, kao gojak. volio bi kad bi bar 2 sezone najbolji omladinci igrali za zelju
4 0
nijepoznat
Sretno Zeljovac
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi