Stuttgart i HSV nastavljaju borbu za Bundesligu, Heidenheim ih prati u stopu

Odigrane tri utakmice 29. kola

Stuttgart i HSV nastavljaju borbu za Bundesligu, Heidenheim ih prati u stopu

E. Oštraković

Danas su odigrane tri utakmice 29. kola 2. Bundeslige, a pobjede su ostvarile ekipe Stuttgarta, HSV-a, te Heidenheima.

Stuttgart je slavio na gostovanju kod Dresdena i to sa 0:2. Gostujuća ekipa je bila favorit na ovoj utakmica, a tu ulogu je i opravdala.

Al Ghaddioui je doveo Stuttgart u vodstvo već u 18. minuti, a pobjedu gostiju potvrdio je Churlinov u samoj završnici utakmice, tačnije u 88. minuti.

HSV je u utakmici prepunoj golova, sa 3:2 na domaćem terenu ostvario pobjedu protiv Wehena. Gosti su prvi poveli i to u 12. minuti preko Schafflera.

Njihovo vodstvo trajalo je samo dvije minute jer je Kinsombi u 14. minuti vratio stvari na početak. Preokret se desio u 27. minuti kada je Pohjanpalo postigao gol za vodstvo HSV-a.

Ipak, Wehen se nije predavao, te su u 57. minuti došli do izjednačenja kada je sa bijele tačke siguran bio Schaffler.

Gol odluke viđen je u 76. minuti, a strijelac je ponovo bio Kinsombi, te je HSV tako upisao jako važnu pobjedu.

U trećoj utakmici dana Heidenheim je na domaćem terenu bio siguran protiv Erzgebirge Auea, te je ostvario pobjedu od 3:0.

Već u 24. minuti domaći su imali najbolju šansu, ali je jedanaesterac propustio realizovati Schnatterer. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Sva tri gola viđena su u drugom dijelu utakmice, a prvi je bio već u 48. minuti. Autogol je tada postigao Rizzuto.

Na 2:0 povisio je Kerschbaumer, a konačan rezultat postavio je Schimmer u 87. minuti, te je utakmica završena sa 3:0.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Stuttgart je današnjom pobjedom ostao na drugom mjestu sa dva bodva više od trećeplasiranog HSV-a, koji je također ostvario pobjedu.

Heidenheim ih prati, te ima samo bod manje od trećeplasiranog HSV-a i tri boda manje od Stuttgarta koji je na drugoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi