Stvara se legenda na Old Traffordu: United porazio Arsenal

Derbi 27. kola engleske Premier lige

Stvara se legenda na Old Traffordu: United porazio Arsenal

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su danas na domaćem terenu Arsenal u derbiju 27. kola engleske Premier lige.

United je danas odigrao jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni. U centru pažnje današnje utakmice bio je debitant Rashford koji je Arsenalu postigao dva gola.

Rashford je u 29. minuti utakmice zatresao mrežu Čecha za vodstvo Uniteda, a samo tri minute kasnije isti igrač je postigao i drugi gol.

Ipak, u finišu prvog poluvremena utakmice gostujuća ekipa uspjela je da smanji prednost. Ozil je asistira, a gol za Arsenal postigao je nekadašnji napadač Uniteda Danny Welbeck.

U drugom poluvremenu nastavila se odlična igra obje ekipe, a United je u 65. minuti poveo sa 3:1. Rashford je ovaj put bio u ulozi asistenta, a mrežu Topnika zatresao je Herrera.

Samo četiri minute kasnije Arsenal se ponovo vraća u utakmicu, ovaj put strijelac za goste bio je sjajnu Mesut Ozil.

Ipak, to je bilo sve što je Arsenal uspio da uradi u ovoj utakmici, te sada ekipa Arsena Wengera za Leicesterom zaostaje pet bodova. United je sada peti sa 44 osvojena boda.

Kiks Arsenala iskoristila je ekipa Tottenhama koja je na domaćem terenu uspjela savladati Swansea. Golove za domaće postigli su Chadli i Rose, dok je strijelac za Swansea bio Paloschi. Tottenham je sada drugi sa 54 boda, dva manje od Leicestera.

Premier liga, 27. kolo:

Manchester United - Arsenal 3:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Swansea 2:1


 
 
 
 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi