Suarez: Barcelona je najbolje mjesto za Neymara

Pokušao ga nagovoriti da ostane

Suarez: Barcelona je najbolje mjesto za Neymara

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar postao je najskuplji igrač u historiji fudbala nakon transfera iz Barcelone u PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura.

Neymar je nakon četiri sezone odlučio da je vrijeme da napusti Barcelonu iako je njegov novi ugovor tek stupio na snagu. PSG je aktivirao otkupnu klauzulu od čak 222 miliona eura, a Brazilac se nije dugo mislio, te je već narednog dana bio na predstavljanju u Parizu.

Poznato je da su igrači Barce danima nagovorali Neymara da ostane, ali na kraju nisu uspjeli. Jedan od igrača koji je želio da Brazilac ostane je Luis Suarez koji je ostao u veoma dobrim odnosima s Neymarom. No, na kraju ni on nije uspio.

"Ney nam fali na terenu, ali i van njega jer je on sjajan momak. Zabavljali smo se odlično dok je bio tu i uvijek je zračio sjajnom energijom. On sada igra za drugi tim i to je njegova odluka. Želio sam ga nagovoriti da ostane jer vjerujem da je Barcelona najbolje mjesto za njega. No, odlučio je da ide i tu više ne možemo ništa", rekao je Suarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti