Valverde: Suarez je ubica u napadu

Dao podršku Urugvajcu

Valverde: Suarez je ubica u napadu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su sinoć Sevillu (2:1) u derbiju 11. kola španske La Lige.

Junak pobjede katalonskog kluba bio je Paco Alcacer koji je s dva gola srušio Sevillu. Sve oči ponovo su bile uprte u Luisa Suareza koji ponovo nije uspio da postigne gol. Urugvajac je stigao na Nou Camp prije tri godine i ovo mu je najduži niz bez gola, jer se već preko 400 minuta nije uspio upisati u listu strijelaca.

Iako mnogi smatraju da je njegovo vrijeme prošlo, te da se Suarez više neće vraćati u svoju staru formu Ernesto Valverde baš i ne misli tako. Trener Barcelone je poručio da vjeruje da će se Suarez vratiti u stari ritam, jer je on jednostavno "ubica" u napadu.

"Mnogo pričamo o Suarezu u posljednje vrijeme, ali ja sam zadovoljan jer on mnogo radi za ekipu. Na svakoj utakmici pruža svoj maksimum i samo je pitanje vremena kada će se vratiti u staru golgetersku formu. On je ubica za protivnike. Stvara mnogo šansi iako ne zabija golove i to je dobar znak", rekao je Valverde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti