Suarez donio pobjedu Urugvaju protiv Francuske

Danska bolja od Gruzije

Suarez donio pobjedu Urugvaju protiv Francuske

Edmir Škorić

Urugvajska nogometna reprezentacija minimalno je slavila protiv Francuske u prijateljskom susretu.

Urugvaj je u Montevideu ugostio selekciju Francuske i na kraju ubilježio pobjedu. Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, malo se vidjelo od Trikolora, a ni domaćin nije briljirao.

Tek u drugom poluvremenu nešto bolji Urugvaj, koji u 50. minuti dolazi do pogotka za 1:0, što je bio i konačan rezultat. Napadač Liverpoola Luis Suarez ušao je u šesnaesterac gostiju iskosa s desne strane i onda lijepo pogodio.

Danska je bila bolja od Gruzije s 2:1. Gosti su poveli u 52. minuti pogotkom Dzarije, ali su Pedersen i Eriksen preokrenuli u zadnjih 15-ak minuta.

Prijateljska utakmica:

Urugvaj - Francuska 1:0 (Suarez 50)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Danska - Gruzija 2:1 (Pedersen 77, Eriksen 89/ Dzaria 52)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije