Suarez ga je ujeo - on mu se zbog takvih stvari divi

Chiellini o dobro poznatom incidentu

Suarez ga je ujeo - on mu se zbog takvih stvari divi

Iako to nije bio prvi put da su "kanibalistički nagoni" Luisa Suareza isplivali na vidjelo na terenu, desilo se na najvećoj mogućuj sceni, a fudbalski svijet je u velikoj mjeri ostao šokiran potezom urugvajskog napadača.

Naravno, riječ je o incidentu sa Mundijala 2014. godine kada je Luis Suarez ujeo Giorgija Chiellinija, štopera Italije.

Suarez je izbjegao kaznu arbitra na meču, ali je kasnije suspendovan na četiri mjeseca i devet utakmica reprezentacije.

Međutim, Chiellini ne zamjera ništa Urugvajcu. A o tome je pisao u svojoj autobiografiji koja je već nekoliko puta bila u žiži interesovanja.

"Zločeste stvari su sastavni dio fudbala, ne bih to nazvao neligitimnim. Da biste prošli rivala, morate biti pametni", napisao je Chiellini, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Divim se njegovom lukavstvu. Da ostane bez nje, bio bi samo još jedan obični napadač."

"Markirao sam Edinsona Cavanija većim dijelom utakmice, to je još jedan čovjek kojeg je jako teško čuvati i koji nije prezao ni od čega... Odjednom sam shvatio da sam ujeden za rame. Samo se desilo, ali to je njegova strategija za borbu prsa u prsa, a moram reći da je i moja slična. Ja i on smo slični, volim igrati protiv napadača poput njega", zaključio je Chiellini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi