Subašić otvorio dušu: "Stid me, neki ne znaju ni koliko sam bio u klubu"

Hrvat odlazi nakon osam godina u Kneževini

Subašić otvorio dušu: "Stid me, neki ne znaju ni koliko sam bio u klubu"

A. Čaušević

Danijel Subašić će nakon osam godina i skoro 300 nastupa u dresu Monaca po isteku ugovora za nekoliko sedmica napustiti klub iz Kneževine. 

Nakon potvrđenog odlaska u razgovoru za francuske medije Subašić je kritikovao rukovodstvo i klupsku politiku bivšeg prvaka Francuske.

"Svako šest mjeseci stvari se mijenjaju, sportski direktori, igrali... Došli su ljudi koji i ne znaju koliko sam godina nosio dres Monaca. Tako je bilo... Bili smo na vrhu i donijeli smo dosta klubu, kako sportski tako i u transferima. Neki to zaboravljaju", kazao je hrvatski golman.

"To mi ne oduzima ljubav prema klubu. Stid me što su pustili Germaina u Marseille ili Nabila Dirara kada nisu tražili ništa previše", zatim je uslijedila poruka rukovodstvu:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Igrali su osjetljivi na projekat. Mora se osjetiti smjer u kojem sve ide. Potrebno je imati odgovarajući kadar, igrače u svlačionici, nadam se da će klub to uzeti u obzir."

Vrhunac svog boravka u Monacu Subašić je doživio 2017. godine kada je bio prvak Francuske, a ujedno je proglašen i najboljim golmanom Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi