Danijel Subašić pred ugovorom života

Klub iz Saudijske Arabije hrvatskom golmanu nudi bogatstvo

Danijel Subašić pred ugovorom života

Bivši golman hrvatske nogometne reprezentacije koja se okitila srebrom na SP u Rusiji blizu je ugovora života. 

U svojoj 36. godini života Subašić bi mogao postati članom saudijskog Al Nasrra, kako pišu Sportske Novosti. 

Ponuda saudijskog kluba i više je nego ozbiljna i stvar je na najboljem putu da bude realizirana do ljeta. Jedan od najvećih junaka povijesnog uspjeha "Vatrenih" pred ugovorom je karijere jer će u Saudijskoj Arabiji zarađivati oko dva i pol miliona eura, a pregovara se i o sumi od tri miliona po sezoni. 

Posao oko Subašićevog transfera radi menadžerska agencija iz Maroka a transfer će se realizirati čim se zato steknu uvjeti, tj. kada popuste trenutne mjere koje su na snazi zbog panedemije korona virusa. Subašić u Monacu trenutno zarađuje oko 170.000 eura mjesečno bruto što je nešto više od 2 miliona godišnje prema informacijama koje je nedavno objavio L'equipe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 44 puta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi