Samir Subašić najozbiljniji kandidat za prvog čovjeka FK Sloboda

Uvijek je na raspolaganju klubu

Samir Subašić najozbiljniji kandidat za prvog čovjeka FK Sloboda · Saznajemo

Adnan Beganović

Ko će biti novi predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda? Pitanje je o kojem se najviše diskutuje u Tuzli, a na koje još uvijek niko ne zna tačan odgovor.

Nakon što je ostavku podnio Senad Mujkanović zajedno sa svojim Upravnim odborom, a koju je Skupština kluba prihvatila, u Tuzli se s nestrpljenjem čeka nova sjednica Skupštine na kojoj će biti imenovan Mujkanovićev nasljednik.

Skupština kluba je shodno Statutu objavila i javni poziv za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora, ali imena onih koji su poslali svoje biografije i tako se upustili u trku za čelnim pozicijama kluba, još uvijek nisu poznata.

Po kuloarima se spominju brojna imena, na društvenim mrežama i forumima svoj stav iznose i navijači Slobode, a SportSport.ba je nedavno pisao da je najveći favorit za preuzimanje užarene predsjedničke fotelje Samir Subašić.

Radi se o uspješnom biznismenu, vlasniku firme "Subašić gradnja", koji je u prošlom Upravnom odboru obavljao fuknciju potpredsjednika. Naše informacije govore da Subašić ima podršku većeg dijela tuzlanske javnosti, koja je često i politički podijeljenja, pa se smatra da Slobodu treba da vodi čovjek koji nije politički obojen i koji ima dosta uspjeha u privatnom biznisu.

Oglasi

Navodno je Subašić spreman preuzeti "nezahvalnu" poziciju, pa je već oko sebe okupio tim ljudi s kojima bi pokušao vratiti Slobodu na mjesto koje joj pripada - vrh bh. fudbala.

Kontaktirali smo Subašića, kako bismo dobili potvrdu ili demant naših informacija, no nije ih ni potvrdio ali ni demantovao, a iz njegovog kratkog odgovora može se zaključiti da se nešto "kuha".

"Ne bih sada mnogo oko tih stvari. Mislim da me razumijete. Skupština je ta koja daje posljednju riječ, no ono što je sigurno je da sam u potpunosti na raspolaganju Slobodi i smatram da svi koji imaju mogućnost, trebaju na neki način da učestvuju u procesu vraćanja Slobode u vrh bh. fudbala", istakao je Subašić za SportSport.ba.

Subašić se oglasio nakon Mujkanovićeve ostavke

Nakon što su Mujkanović i njegov Upravni odbor podnijeli ostavke Subašić se oglasio na društvenim mrežama i u nekoliko stavki je sublimirao sve što je učinjeno od trenutka dolaska Upravnog odbora u kojem je bio neizostavan kotačić.

1. Najviše ukupnih pobjeda u nizu u historiji kluba

Oglasi

2. Najviše domaćih pobjeda u nizu u historiji kluba

3. Najviše postignutih golova za polusezonu ikada 33 (10 više od posljednjeg rekorda) u historiji kluba

4. Najbolji rezultat ikada koji je Sloboda ostvarila za polusezonu 17 utakmica u historiji kluba

5. Prolazak u 1/8 finala Kupa kao bonus

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

6. Najuspješniji trener u 104. godišnjoj historiji FK Sloboda do polusezone! Laku noć prijatno", naveo je Subašić.

Dodajmo i da se Sloboda nakon prvog dijela sezone nalazi na čelu tabele Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa 36 osvojenih bodova, tri manje ima Stupčanica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Da, ali u drugom rangu takmičenja.
3 0
velez mo
Predlozite Senadu nek se klub zove FK Sloboda Bingo,to vam je najpametnije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi