Subota nam donosi dva meča petog kola Premijer lige BiH

Možemo očekivati dosta uzbuđenja

Subota nam donosi dva meča petog kola Premijer lige BiH

Peto kolo Premijer lige BiH je otvoreno iznenađujućim trijumfom Mladosti na gostovanju kod Željezničara koji je do sinoćnjeg meča bio na stopostotnom učinku u domaćem šampionatu.

Uzbuđenja u elitnom rangu bh. fudbala se nastavljaju danas, a na rasporedu su dvije utakmice. Od 18:55 na Pecari igraju Široki Brijeg i Borac, dok će u 21:05 početi utakmica Zrinjski - Sloboda.

Duel Širokog i Borca je i duel u ovom momentu trećeplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli. Široki nakon dva vezana remija želi trijumf, a trijumf želi i Borac koji bi se eventualnim uspjehom bodovno izjednačio sa prvoplasiranom Željezničarom.

"Što se tiče igračkog kadra, sigurno ne mogu računati na mladog Filipa Brekala koji je praktično obnovio ozljedu u prijateljskoj utakmci protiv NK Neretva Metković. Ipak, raduje me činjenica da bi u kadru mogao imati Tomislava Čuljka. On se vratio treninzima jačeg intenziteta i nakon večerašnjeg treninga bit ću sigurniji u njegovo stanje“, istakao je pred današnji meč strateg Širokog Toni Karačić.

U redovima Borca otpimizma pred gostovanje na Pecari ne nedostaje, a šef struke Vlado Jagodić je utakmicu najavio sljedećim riječima: "Znamo za negativnu tradiciju u duelima protiv Širokog ali ova generacija momaka može da je sruši, ako pristup i zalaganje budu na očekivanom nivou. Ako damo sve od sebe rezultat neće izostati. Široki je pokazao da je veoma kvalitetna ekipa, mlada poletna koju je kolega Branko Karačić odlično uklopio i stvorio hemiju unutar tima što se vidi na terenu. Biće iznenađenja u sastavu. I da nije bilo ovih povreda planirao sam određene novitete kako u ekipi tako i taktici. Imamo svoje poteškoće, ali imamo širinu u igračkom kadru i očekujem da momci koji dobiju šansu imaju pravi pristup. Ono što me raduje je što svi žele da igraju. Na posljednjem meču su kapiten Stojan Vranješ i Marko Jovanović igrali pod injekcijama. Sve to pokazuje želju a uz to i pravi pristup možemo se nadati dobrom rezultata. Nismo u Širokom slavili od 2011. godine a nadam se da će toj tradiciji doći kraj."

Bez obzira na optimizam Banjalučana, kladionice nešto više šansi u današnjem duelu daju Širokom. Tako je kvota kladionice MOZZART na pobjedu Širokog 2.05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel na Pecari!

I u Mostaru se očekuje zanimljiv meč prije svega jer Zrinjski nakon tri vezana meča bez pobjede (dva poraza i remi) mora jurišati na tri boda. Sa druge strane, Sloboda želi pozitivan rezultat nakon poraza protiv Željezničara u prošlom kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica s obzirom na sva dešavanja u prethodnom periodu i rezultate koje smo postigli. Nemamo pravo na kiks, očekujem potpuni angažman svih igrača, ali i ostalih u klubu, te da dođemo do bodova i krenemo uzlaznom putanjom", rekao je pred današnji meč trener Plemića Mladen Žižović, potpuno svjestan važnosti istog.

Iako je Zrinjski vezao tri loša rezultata, večeras je prema kladionicama apsolutni favorit. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel Zrinjskog i Slobode!

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laola
Široki danas slavi protiv Borca, dok zbog ocajne forme Zrinjskog mozda se Sloboda provuce sa osvajanjem jednog boda ali mozda, jer trener Slobode veze nema pa ih mozda sreca pogleda.
1 1
Toni99
Cuj BRANKO KARACIC trener Sirokog nisam to znao ili je to izjavio Jagodic ili jos jedna genijalna pogreska ovog portala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.