Jakirović pred Hajduk dobio pitanje o promjeni reprezentacije Sučića i odmah odgovorio
Dinamo 'mora' ići na pobjedu na Poljudu

Bugojanac nakon BiH izabrao Hrvatsku

Jakirović pred Hajduk dobio pitanje o promjeni reprezentacije Sučića i odmah odgovorio

S. Mlaćo

Mladi vezista Dinama Petar Sučić nedavno je saopštio da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Hrvatske. Sučić je Bugojanac, nastupao je za omladinske selekcije naše zemlje, no sada je promijenio dres.

Kazao je da je Hrvatska njegova zemlja i da je sretan zbog toga, te da vjeruje da će u budućnosti dobiti poziv u A selekciju te zemlje.

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina."

"Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je Petar Sučić kada je obznanio svoju odluku.

Iz NS BiH tada su kazali da su planirali Sučića u A reprezentaciju, ali da je on odgađao svoju odluku i da je jasno bilo da komunicira sa HNS-om.

To se ispostavilo tačnim, te je Sučić odlučio promijeniti reprezentativni dres.

Oglasi

Danas je na press konferenciji uoči derbija sa Hajdukom na tu temu govorio i trener Dinama Sergej Jakirović. Jakirović je podržao 20-godišnjaka koji nakon svega sigurno ima veliki pritisak na svojim leđima.

"Treba respektirati njegovu odluku, to je privatna odluka i ko smo mi da sudimo o tome? On je odlučio kako misli da je najbolje za njega. Mlad je, potentan, ima puno prostora za napredak i pokazao je da se na njega može računati. Hrvatska u njemu ima budućnost kada dođe do smjene generacije", naveo je Jakirović, prenosi Index.hr.

Dinamo sutra igra veliki derbi protiv Hajduka, Jakirović je najavio da će Modri ići na pobjedu, ali da su svjesni da Hajduk traži 'push' podrškokm sa tribina.

"Odgovorit ćemo na to, bitno da igramo našu igru. Moramo biti hrabri kada imamo loptu u nogama i da rizikujemo kada trebamo da rizikujemo. To nam je nedostajalo ove sezone", istakao je između ostalog trener Dinama.

Oglasi

Naveo je da u konkurenciju za ovaj meč ulazi i Marko Rog koji je stigao kao veliko pojačanje, ali zbog povrede ga nije bilo duži period.

"Putuje sa nama u Split. Nije igrao deset mjeseci, ali jako sam zadovoljan kako izgleda", dodao je popularni Profa.

Dodao je Jakirović da zna da su na terenu sutra sudije iz Njemačke, te da su prema analizama shvatili da se radi o sudiji koji neće dozvoliti 'prigovore i mahanje rukama'.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, meč na Poljudu sudi Daniel Siebert. Siebert je rođen u Berlinu, ima 39 godina i UEFA-in je sudija iz elitne grupe sudija. Već desetak godina sudi u Bundesligi, a sudio je i derbije van Njemačke.

Sudije iz Njemačke biće i asistenti u ovom meču. To su Jan Seid, Rafael Foltyn, te Timo Gerach. VAR sudija je Johann Pfeifer, a asistent Michael Emmer.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi