Jakirović zna šta ga čeka na Poljudu: 'Ceh' će platiti Sučić, Ademi od prve minute?

Dva velika derbija u samo par dana igraju Hajduk i Dinamo

Jakirović zna šta ga čeka na Poljudu: 'Ceh' će platiti Sučić, Ademi od prve minute?

S. Mlaćo

U zagrebačkom Dinamu svjesni su težine utakmice sa Hajdukom. Modrima 'igra' samo pobjeda, Rijeka će vjerovatno savladati Rudeš i tako upisati nova tri boda, pa i oni moraju slaviti na Poljudu.

Sa druge strane je motivisani Hajduk koji je također u borbi za prvaka, a sasvim realno je da remi nikome ne donosi ništa dobro, čak naprotiv.

Sergej Jakirović još uvijek nije odredio početnu postavu, ali čini se da se kostur već nazire.

Tako bar prenose hrvatski mediji koji navode da je upitan nastup Martina Baturine zbog lakše povrede. Baturina je pod upitnikom, a ukoliko ne bude spreman, na teren će Bulat.

Na krilne pozicije će Hoxha i Špikić, dok šansu da ipak počne meč čeka i Japanac Kaneko.

Zanimljivo je u veznom redu gdje je siguran Mišić, ali ne i drugi igrač koji će biti u paru sa njim. Očekivao se novopočeni reprezentativac Hrvatske iz Bugojna Petar Sučić, ali čini se da će prednost dobiti iskusni Arijan Ademi.

Oglasi

Sučić je u posljednjih osam utakmica imao sjajnu minutažu, a proteklih dana je u žiži javnosti zbog 'sporne' izjave o tome da u BiH kao mali nije imao gdje kupiti dres Hrvatske, reprezentaciju za koju je odlučio zaigrati nakon što je do sada bio član omladinskih selekcija naše zemlje.

Žestoko ga je kritikovao jedan saigrač iz djetinjstva, pa je sve odjeknulo u cijelom regionu. Sučić se poslije toga nije oglašavao, a sigurno mu je sve teško palo. Tek mu 20 godina, a već ima veliki pritisak na leđima i pitanje je koliko je i psihički spreman da istrči na Poljudu sutra i vodi bitke sa vezistima Hajduka.

Jakirović zbog toga planira šansu dati Ademiju, iskusnom nogometašu koji ima veliki broj derbija iza sebe. Ademi se na Maksimir vratio iz Kine, a u posljednje dvije utakmice nije upisao minutažu.

Prije toga je šansu dobijao većinom sa klupe, a nerijetko nosio kapitensku traku i svi znaju koliko znači za ekipu i u samoj svlačionici.

Kada je zadnja linija Dinama u pitanju, čini se da nema mnogo dilema. Gabriel, Ristovski, Catherine i Perković su 'sigurni', dok će među stativama biti Nevistić koji je ove sezone spasio Dinamo na mnogim utakmicama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo u ovaj meč ulazi sa treće pozicije i 54 osvojena, ali i utakmicom manje sa Varaždinim.

Hajduk ima 55, a Rijeka 59. Podsjetimo, na centru će se naći sudije iz Njemačke što je novost ove sezone u HNL-u, a ulaznica već odavno nema u prodaji.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi