Sud ukinuo zabranu Karimu Benzemi

Benzema ponovo dostupan reprezentaciji

Sud ukinuo zabranu Karimu Benzemi

Francuski napadač i član Real Madrida Karim Benzema ponovo je na raspolaganju za nastup u reprezentaciji Francuske.

Benzema je u novembru prošle godine optužen da je ucjenjivao saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu, a u decembru mu je sud zabranio sastajanje sa ovim fudbalerom, kao i nastup za reprezentaciju dok se sudski postupci ne okončaju.

Danas je sud saopštio da je Benzema oslobođen pojedinih dijelova suspenzije koje uključuju ponovno sastajanje sa Valbuenom, ali i poziv te nastup u reprezentaciji.

Ovo će sigurno biti veliko olakšanje za francuskog napadača, ali i za selektora Trikolora koji će ga vjerovatno vratiti u reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi