Sudac 'faulirao' fudbalera, pa mu dao crveni karton

Cirkus u Portugalu

Sudac 'faulirao' fudbalera, pa mu dao crveni karton

Iz Portugala nam stiže jedna, u najmanju ruku, nesvakidašnja situacija koja je viđena na utakmici Moreirensea i Porta.

Ovaj meč, koji se igrao u okviru portugalskog Liga Kupa, okončan je neočekivanom pobjedom Moreirensea rezultatom 1:0, ali ostat će upamćen po i više nego bizarnom crvenom kartonu za igrača Porta Danila Pereiru.

Danilo je prvi žuti karton dobio u 76. minuti, a četiri minute kasnije sudac ga je slučajno udario nakon čega je došlo do gužve. Najdeblji kraj izvukao je upravo Danilo, koji je isključen ni kriv ni dužan.

Vezni fudbaler Porta se oglasio i putem svog Instagram profila, gdje je poručio da je odigrao na stotine utakmice, ali da nešto slično nikada nije doživio. Zbog javnog kritikovanja suđenja ga vjerovatno čeka i finansijska kazna...

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, Porto je meč završio sa devetoricom fudbalera s obzirom da je u 85. minuti isključen i Brahimi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti