Sudbina Manchester Cityja bit će poznata 13. jula
Foto - EPA

CAS donosi odluku

Sudbina Manchester Cityja bit će poznata 13. jula

M. Šljivak

Manchester City će 13. jula saznati konačnu presudu o izbacivanju kluba iz evropskih takmičenja.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je u februaru Građane zabranom nastupa u evropskim takmičenjima u naredne dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa, a pored izbacivanja kažnjeni su i sa 30 miliona eura.

Očekivano, rukovodstvo engleskog kluba je odmah uputilo žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS). Trodnevno saslušanje obavljeno je prošlog mjeseca, a konačnu odluku o sudbini tima iz Manchestera sud će donijeti za 12 dana.

Presuda u ovom slučaju bit će javno objavljena 13. jula i tada će se konačno znati hoće li City biti i zvanično izbačen iz Evrope ili će kazna UEFA-e na kraju biti ukinuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bit će to svakako dugih 12 dana za navijače ovog kluba, ali i za igrače koji nestrpljivo čekaju odluku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi