Sudbina Nikole Kalinića u rukama igrača Hrvatske

Da li će dobiti medalju?

Sudbina Nikole Kalinića u rukama igrača Hrvatske

Endin Čaušević

Hrvatska reprezentacija večeras igra protiv Francuske utakmicu velikog finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Vatreni su napravili nevjerovatan rezultat plasmanom u finale i nalaze se samo na korak od svjetskog trona. Sigurno da se najlošije pred večerašnji meč osjeća Nikola Kalinić kojeg je Zlatko Dalić otjerao nakon prve utakmice na Mundijalu.

Naime, Kalinić je trebao da uđe u igru na meču protiv Nigerije, ali je to odbio i poručio je Daliću da jednostavno nije spreman. Selektor Hrvatske ga je otjerao kući dan kasnije i izjavio da mu ne trebaju igrači koji nisu spremni i oni koji misle da su bolji od drugih.

Međutim, jasno je da se Hrvatska kući vraća s medaljom, ali nije još poznato da li će to biti zlatna ili srebrena. Prema pravilima FIFA-e Kalinić će imati pravo da dobije medalju, no konačnu riječ će dati igrači. Kako je izjavio PR HNS-a za ESPN, Tomislav Pacak, igrači Hrvatske će odlučiti da li će Kalinić dobiti medalju sa SP-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Još uvijek se ništa ne zna. Vidjet ćemo, igrači će odlučiti da li će Kalinić dobiti medalju", izjavio je Pacak.

Top Komentari

Novak Profilćić
ako fifa kaže da ima pravo, tko treba o tome odlučivati, nitkoooooo nije fifa parlament bih, da iz dana u dan mijenja odluke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi