Sudbina se ne može izbjeći, danas se u to uvjerio Džeko

Neke stvari su jednostavno neizbježne

Sudbina se ne može izbjeći, danas se u to uvjerio Džeko

A. Čaušević

Edin Džeko je ljetos bio na velikom iskušenju. U dilemi da li otići iz Rima, grada gdje je osnovao porodicu i preseliti se u Milano, potpisati za Inter.

Džeku je svim silama u svoje redove pokušao dovesti Inter. Dijamant je bio velika želja Antonija Contea, međutim višesedmična saga okončana je napadačevim produženjem ugovora s Vučicom do 2022. godine.

Zašto je kapiten bh. reprezentacije još uvijek član Rome pripadaju i njegovim saigračima koji su ga ubjeđivali da ne odlazi, da ostane. Doduše, jedan od njih je danas njegov bivši saigrač.

Alessandro Florenzi je sredinom prošle godine Džeki nudio kapitensku traku Rome samo da ostane u timu. Iskusni Italijan je bio svjestan važnosti, kvaliteta i iskustva kakvu reputaciju ima Sarajlija.

Tada je Džeko odbio Florenzijev prijedlog i jasno mu dao do znanja: "Ti si naš, kapiten". Međutim, od sudbine se ne može pobjeći. Odlični golgeter su to uvjerio danas. Negdje je zapisano da postane kapiten Rome.

Roma je tokom dana zvanično saopštila da je Florenzi prešao u Valenciju što automatski znači da će u nastavku, ali i sljedećim sezonama Džeko nositi kapitensku traku i biti "šef" u svlačionici.

Je li Džeki drago što je na ovakav način postao jedan od rijetkih koji će istovremeno biti kapiten tima i reprezentacije? Poznavajući njegovu dobrodušnost, karakter i povezanost sa Florenzijem sigurno ne. Ali, takav je moderni fudbal, na momente izuzetno surov.

Čudan je način kako aktuelna uprava Rome tretira svoje pojedine igrače. Rođene Rimljane koji na najbolji način znaju šta znači i šta predstavlja "bordo dres" tima iz Vječnog grada.

Nakon okončanja karijere Francesco Totti se u klubu zadržao nekoliko mjeseci jer se praktično nije pitao ni za šta, a bio je direktor. Daniele De Rossi se u suzama oprostio i ipak cijelu karijeru nije proveo u Romi kako je zamišljao potpisavši za Bocu, a danas je red na Florenzija.

Protivnici modernog fudbala će još jednom doći na svoje - da fudbal više nije igra već običan biznis. Posebno se to odnosi na Apenine jer prije trojice rimskih "gladijatora" sličnu sudbinu je doživio i Alessandro Del Piero.

Kada je Juventus 2006. godine (ne)opravdano izbačen u Seriju B Del Piero je poslije osvojenog Svjetskog prvenstva rekao da "pravi kavaljer nikad ne napušta svoju damu". Nekoliko godina kasnije ta ista dama je ostavila njega...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitaristok
Fudbal je odavno postao biznis,nema vise prave ljubavi....inace fin tekst kakvih inace ima na ss.ba...
7 0
Emir
Brak je danas postao business a kamo li fudbal.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi