Sudija iz Manchestera sudi mančesterski derbi i nije tajna za koga navija
Taylora po lošem pamte i Mourinho i Guardiola, ali daleko više pobjeda dok je bio sudija imao je United

Pep Guardiola se ne plaši

Sudija iz Manchestera sudi mančesterski derbi i nije tajna za koga navija

E. Škorić

U nedjelju će od 17:30 sati derbi 12. kola engleske Premier lige igrati gradski rivali Manchester City i Manchester United.

Kao nikad prije City dočekuje United kao veliki favorit, ali tim Josea Mourinha je u Torinu protiv Juventusa sredinom sedmice pokazao da je ipak - United. Može da parira svakome, pa zašto ne bi i Cityju?

Dosta se pisalo proteklih dana o ovoj utakmici, ipak je to mančesterski derbi između dvije velike ekipe, ali sada je u prvom planu - sudija.

Anthony Taylor nije loš sudac, štaviše, ali ektiketiran je kao "veliki navijač Manchester Uniteda". Taylor je rođen u obližnjem Wthenshaweu i nije ni čudo što podržava United, pa su neki navijači Ciyja putem društvenih mreža izrazili zabrinutost što će upravo on biti djelitelj pravde na 177. gradskom derbiju.

I sam Guardiola ne pamti po dobrom Taylora zbog nekih ranijih stvari, ali vjeruje da on neće napraviti ništa o čemu će se pisati nakon derbija, odnosno da neće direktno utjecati na stvari na terenu i na konačan rezultat.

"Taylor nam sudi? Nema problema, mislim da će da pokuša da sudi najbolje što može. Vjerujem da će on, poput menadžera i igrača, nastojati da ima dobru utakmicu. Važno je da se mi usredotočimo na našu igru i da razmišljamo kako zaustaviti protivnika. To je sve", rekao je Pep.

"Svako može da navija za bilo koga, to je privatna stvar. Sudija ne želi napraviti grešku. Svjestan je da će čitav svijet da gleda tu utakmicu", zaključio je menadžer Građana.

Mourinho je prije dvije godine prilikom gostovanja Liverpoolu kažnjen s 50.000 funti jer je tada izjavio da će Taylor biti pod posebnom posmotrom i pod dodatnim pritiskom domaćina jer su mu korijeni iz Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji put je Taylor vodio neki meč na Etihadu u decembru 2016. godine, kada je City s 3:1 pobijedio Chelsea. rošle sezone je razljutio Pepa jer je pokazao crveni karton Fabianu Delphu u porazu u FA Kupu od Wigana.

S Taylorom na centru, City nije uspio da ostvari ni 40 posto pobjeda u 12 premierligaških utakmica, dok je Unitedu sretan - imaju oko 70 posto pobjeda u mečevima koje je vodio Taylor.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi