Sudija iz Širokog Brijega žestoko kažnjen

Kožul bez delegiranja devet susreta

Sudija iz Širokog Brijega žestoko kažnjen

A. Beganović

Glavni sudija susreta 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između Branitelja i Orašja, Oliver Kožul, kažnjen je nedelegiranjem na devet mečeva.

Fudbaleri Branitelja su nezadovoljni suđenjem na susretu sa Orašjem teren napustili u 75. minuti, a da je glavni sudija susreta Oliver Kožul pravdu dijelio ispod svakog nivoa potvrdila je i Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije. 

Kožul je suspendovan devet susreta zbog propusta u primjenjivanju Pravila nogometne igre, a osim njega sa šest susreta supenzije kažnjen je i posmatrač suđenja zbog neadekvatnog ocjenjivanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, Komisija za sudije i suđenje NS FBiH analizirala je suđenje i obavljanje dužnosti na susretima 16., 17. i 18. kola Prve lige Federacije BiH, a odluke Komisije možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije