Sudija je svirao kraj, Bielsa je čučao, a onda je primjetio da mu iza leđa prilazi Pep...

Čista klasa

Sudija je svirao kraj, Bielsa je čučao, a onda je primjetio da mu iza leđa prilazi Pep...

A. Čaušević

Susret mentora i učenika nije razočarao. U odličnom meču Leeds United se sjajno suprostavio Manchester Cityju i na kraju osvojio zasluženi bod. Bilo je 1:1.

Bio je to i duel dvojice fudbalskih filozofa koji preferiraju sličan fudbal. Na jednoj strani Marcelo Bielsa, a na drugoj Pep Guardiola.

Bielsa je znatno stariji imao je puno utjecaja na Guardiolinu trenersku karijeru i danas nije dopustio da ga učenik nadmudri.

Posebno je bio emotivan njihov susret nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Argentinac je čučao u prepoznatljivom stilu, a kada je primjetio da mu dolazi Pep ispao je pravi gospodin.

Bielsa je ustao, srdačno se pozdravio s mlađim kolegom i razmijenio nekoliko rečenica. Međutim, ono što je bilo vidiljo na prvu je veliko poštovanje između njih dvojice.

Top Komentari

Juve88
Naslov je znaci haotična, sta sad znaci majke ti "cista klasa" sad postalo humano i veliki gest kad se sa nekim pozdravi, vaša tolerancija morala, edeba i kulture je onda otišla u tri lijepe, pa normalno da se pozdrave brate dragi, de sad eno se i klop pozdravio sa svojim kolegom pa piši klasa i fonseka danas isto čujem i Amar Osim se pozdravlja i Vlado jagodic ma sve piši i remeti iz Toska je trista klasa on leti sa svima da se grli i pozdravlja
3 0
Penderinos
Momak nije dobar u glavu, nekontam sto čuči ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi