Sudija s meča Tunis - Mali je prije nekoliko godina odsvirao kraj kada se Salah spremao dati gol

Pun kontroverzi

Sudija s meča Tunis - Mali je prije nekoliko godina odsvirao kraj kada se Salah spremao dati gol

E. Škorić

Sudija Janny Sikazwe krivac je za pravi cirkus koji je viđen danas na Afričkom kupu nacija u Kamerunu.

Zambijac je sudio meč Tunisa i Malija danas u 1. kolu AKN-a. Iako je u drugom dijelu viđeno devet izmjena, penal, crveni karton, nekoliko VAR intervencija, Sikazwe je odlučio da svira kraj u 85. minuti.

Iz VAR sobe su mu sugerisali na grešku, on je poništio svoju odluku, no prije isteka 90. minute je opet dosudio kraj utakmice, što naravno nije bilo u redu jer se meč trebao produžiti pa barem 6 ili 7 minuta.

Službenici CAF-a tražili su nastavak meča, da se odigra preostalo vrijeme, no igrači Tunisa odbili su u nadi da će se rezultat poništiti i da će se odigrati novi meč.

Za sada nema nastavka meča, on je završen rezultatom 1:0, no bit će sada puno polemike oko svega, a u centru pažnje kontroverzni zambijski sudija.

Da stvar bude gora, krajem 2018. godine je optužen za korupciju zbog načina na koji je vodio utakmicu Esperance - Primeiro Agosta u afričkoj Ligi prvaka.

Takođe, Zambijac je 2016. godine svirao kraj meča Nigerija - Egipat (1:1) iako je Mohamed Salah krenuo sam prema golu. Istina, tada je nadoknada istekla, no evidentno je da je to bila situacija kada bi trebao pustiti da se napad završi...

Top Komentari

denimen9
Gigovic orginal
3 1
Zulfikar
Ima i gorih od O’Leary-a!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi