Određene sudije za 24. kolo Premijer lige BiH, Irfan Peljto sudi derbi
Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu i dosta je još upitnika u borbi za izlazak u Evropu te u borbi za opstanak

Nova uzbuđenja

Određene sudije za 24. kolo Premijer lige BiH, Irfan Peljto sudi derbi

Midhat Šljivak

Utakmicama 24. kola nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. Danas su određene i sudije u ovom kolu koju se igra od petka do nedjelje.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je danas imena sudija koji će dijeliti pravdu u utakmicama 24. kola Premijer lige.

Susreti ovog kola igraju se od petka do nedjelje. Meč koji otvara kolo je duel Tuzla Cityja i Borca koji se igra na Tušnju u petak od 18 sati, a na njemu će pravdu dijeliti Dragan Kesić iz Gradiške.

Najviše pažnje u ovom kolu svakako privlači hercegovački duel između Zrinjskog i Širokog Brijega koji se igra u Čitluku. Ovaj derbi pripao je najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti.

Njemu će kao i uvijek pomagati Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić, dok je četvrti sudija Benjamin Deljković.

Subotnji duel Leotara i Željezničara na Policama u Trebinju sudit će Frano Jelić iz Širokog Brijega, a pored ovog meča u terminu od 15 sati igra se duel Igmana i Posušja. Sudija ovog duela je Sabrija Topalović iz Zenice.

Oglasi

Nedjeljni program Premijer lige otvara se u 15 sati duelom Sloge Meridian i Veleža. Za ovaj meč kao glavni sudija delegiran je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Od 16 sati na stadionu Tušanj u Tuzli Soboda će ugostiti Sarajevo. Na centru će u ovom duelu biti sudija iz Gruda, dobro poznati Antoni Bandić.


Petak:

18:00 Tuzla City - Borac (Dragan Kesić - Gradiška)

Subota:

14:00 Zrinjski - Široki Brijeg (Irfan Peljto - Sarajevo)
15:00 Leotar - Željezničar (Frano Jelić - Široki Brijeg)
15:00 Igman - Posušje (Sabrija Topalović - Zenica)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja:

15:00 Sloga Doboj - Velež (Dragan Petrović - Banja Luka)
16:00 Sloboda - Sarajevo (Antoni Bandić - Grude)

Top Komentari

user1676114259
Kako se ofirno stimaju sudije protiv FK Zeljeznicar.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi